Wednesday, December 26

am I study WEAK..?

study week dah start berzaman..!!...dah nak habis pun~
orang lain entah berapa kali khatam notes..
aku baru belajar mengira mengeja notesss...
oohh oke..baru sedar kewujudan notess yg menggunung..  -____-!
semua tunggu nak ditarah..
sabar ye wahai notes..tuan kamu ni x cukup gigih lagi..
still di tahap x sedar diri...
masih menunggu pecutan masa di pengakhiran.

nak jadi macam ni boleh?  =D
study week untuk study..
study untuk apa?
hanya untuk lulus cemerlang gemilang terbilang time exam ke?
lelah membaca & menghafal..
takkan nak guna time exam weeks cuma?

"Suatu ilmu itu akan menjadi beban kepada siapa yang mempelajarinya tanpa mengamalkanya"

niat2...
luruskan niat belajar untuk apa..
jangan "corner"kan niat tu ke jalan kejayaan yg singkat..
jalan kehidupan panjang lagi....kalau di panjangkan umur~
x menjadi 1 kerugian pun kalau kita terus belajar.
kita x tahu apa akan jadi 1 hari nanti..
mungkin kita akan guna semula ilmu2 hari ni..
atau mungkin kita keluar terus dari laluan asal sekarang?

kecik2 dulu ustaz selalu pesan..
ilmu tetap ilmu..
jangan sesekali benci belajar sesuatu ilmu..
nanti tak berkat apa yg kita belajar tu..
sama jugak dengan guru/lect..
x hormat..x berkat~
semua usaha jadi sia-sia aje..


p/s: kepada aku yang masih bertatih mengejar cita~

7 comments:

tabek spring said...
This comment has been removed by the author.
hazlina hassan said...

ayuh study....
nk kena seru ni....
bukan untuk masa skrg je, tp tuk masa depan jugak...
fighting!!!

zAhid crEw said...

yeeppppp...dah x boleh slow n steady utj skrg..hee ;)
study rajen2 ye kakak..kamu kan sumber inspirasi saya..wee <3

hazlina hassan said...

taw x pe....
errrr....
sy rse klu awk tgk keadaan sy skrg awk trik bali kot statement awk tu...

zAhIdA ALi said...

awat nye kak oiy?
xpe..u still de bez in my heart~~
terharu x? =)

hazlina hassan said...

awww....
terharu ni...
baek la,
sy berusaha tuk jadi yg terbaek ni...
jom same2 jadi....

zAhIdA ALi said...

yeahh...dats de spirit..! =D