Monday, August 13

hati-hati dgn ''rasa hati"...!

time2 cuti ni...mood nk sentuh buku entah menyorok kat mana..
xpayah nk cari...memg x kan jumpa..!
b4 cuti...semangat planning itu ini...nak baca itu ini...nak buat summary thesis..nak baca jurnal...
last2? hmmmm....semangat pun ada pasang surut...hehe

1 yg pasti...dalam kemalasan...still ada keinginan nak mencari sesuatu yg menarik hati..
so...paksa rela hati menjelajah segala blog2 manusia..
sekadar ber"blogwalking"...baca entry2 yg dikongsi si pemilik..   :)
hari ni...jumpa entry yg buat hati bersoal jawab bnyk kali..
interesting.....! siapa kata blogging tu mmbazir waktu? >__<

part of it:-

Lelaki pada saya begini. Yang lebih tua bagaikan seorang abang untuk dihormati. Yang lebih muda dianggap bagai adik sendiri untuk dikasihi. Yang sebaya sebagai sahabat seperjuangan. Ada yang lebih mengambil pendekatan untuk lebih menjaga. Tua atau muda sama sahaja. Raikan pendiriannya. Kerana kita masing-masing membesar dalam suasana persekitaran yang berlainan. Yang penting, syariat dan batas itu mesti tetap terjaga..
Apabila begitu, saya mengajar diri untuk tidak mudah membenarkan sesiapa menyentuh hati saya. Sering saya ulang supaya jangan terlalu mudah perasan dan cepat melatah. Tidak bermakna lelaki yang menegur kita punya perasaan. Ada segelintir yang punya semangat setiakawan yang tinggi. Raikan mereka. Kerana mereka juga manusia seperti kita. Rai sekadarnya yang perlu. Namun, mana yang berkehendak lebih, nantikan 'sepakan penalti..

nak baca lebih...sila klik link kat bawah ni..  :)

:: Zahratu Billaurah ::: Elak Keliru Cinta Bercelaru:

OLYMPIC 2012

misi MALAYSIA ke Olympic London...misi memburu emas..!!
dgn keyakinan yg tinggi....malaysia mengharapkan emas pertama sejak sekian lama..
atlet2 di beri tanggungjawab bawak balik emas..!!
then, Malaysia akan bagi jongkong emas..!!...impressive punye habuan~
siapa yg berjaya?


harapan utama...BADMINTON....!!
confirm semua harapan kita letak pada Dato' LCW...
for every game...every year...not juz in diz Olympic..
but...till when?
he fought till de end....it was great match..we can see it..
but again..finally...Lin Dan got de Gold medal..!
even LCW failed his mission...he still our HERO...!
united all de Malaysian thru badminton..whoever they r...~
wif de winners~
frustrated..!
4 sure ada yg menangis tgok LCW time nie...  ;(


our double shuttlers..Koo kien keat & Tan boon heong only got de 4th place..
but..it's sumwhat better than b4...at least...they go for semi final..
it might b frustrated they didn't managed to grab de medal..!
well..it's fated..! if they done better than it..maybe..
still,,,thanx 4 de effort..   ^_^
                       

another athlete, Yeoh ken nee...
managed to compete in final round for 3m springboard..
didn't 've de chance 2 get de medal..

then.. Azizulhasni Awang..the pocketrocketman~
de bez 6 cyclist in de world..


finally...pandelela rinong pamg..
she got de bronze after completed the 10m platform diving..
malaysian clbrated her as de 1st woman's medalist 4 our country...
ups n downs in olympic..
de athletes shud gave their bez aldy..
but, till when de govern needed 2 spend a lot of budget 4 de sport' team..
it's such a waste...unless they shows some improvement n really "mengharumkan" Malaysia..

p/s: Olympic happened 2 gather mostly gud-looking athletes..!haha..

Berkenaan Lailatul Qadar : Jangan Lepaskannya

Berkenaan Lailatul Qadar : Jangan Lepaskannya

Wednesday, August 1

SECUKUP RASA~

usaha lebih dapat lebih...
usaha kurang?  ;)
rezeki milik ALLAH..
yg penting...syukur..!!
ALHAMDULILLAH..  

kali ni...semua nya secukup rasa..
setimpal dgn daya usaha..
mungkin ada jugak terselit rasa kecewa tu..

tapi...perjalanan masih panjang..
mungkin makin mudah..mungkin makin goyah tiap kali melangkah..
apa2 pun...untuk mengalah mungkin tidak...
jatuh...harus bangun kembali..
berdiri...pasti dengan kaki sendiri..
x mungkin selama nya kalah..!!

video
semangat tiba2 bila dengar lagu ni..  ^^