Sunday, July 22

-::- MASUM 2012 -::-


UTHM jadi tuan rumah untuk MASUM fasa 2..
tapi bukan semua games berlangsung kat uTHM..
atas faktor kemudahan infrastruktur dan masa, mungkin..
ada games yg di buat di uTM dan sekolah2 berhampiran uTHM..
softball's game pun dicampak jauh ke SMV, batu pahat...!!  ^^

sebelum start MASUM..
kami softballerz boys n gurls secara paksa rela mengikuti program latihan pusat selama 2 minggu..
tahun ni latihan pusat secara sepakat di buat di usmKK terchenta~
di sebabkan kami berada di kelantan...
secara semaximum mungkin...masa di gunakan hanya untuk training, makan, rehat dan......tidur?
kurang sungguh sesi berpoya2....x ada lokasi menarik mungkin?  =P
time ni lah juga kami gunakan utk belajar segala hal tentang softball..
dan x ketinggalan belajar tentang rakan sepasukan..
"tO build a tEAM, we've tO understand each other"  :)

setelah 2 minggu berusaha secara gigih utk men"jelita"kan wajah masing2...
tiba masa utk berjuang..!! 
perjalanan kelantan-batu pahat sangat2 menguji kesabaran..lebih dari 12jam..!
pakcik driver bus tekun belajar membaca peta ke johor..
kami pula tekun memejamkan mata...dengan harapan bila terjaga...johor dah kat depan mata..
tapi nyata...mimpi di siang hari memang x membawa makna..
10x bangun tidur pun..still x sampai2 juga~  -______-!

MASUM tahun ni, undian grouping agak menyeramkan..
tapi mungkin group team lelaki lebih mengerikan...!
uSM gurlz dalam group C + uMP, uPSI, uM..
team lelaki pula dengan spesies juara2 bertahan...uPSI + uTHM.
ape yang sangat2 diperlukan?------------------->> SEMANGAT + LUCK!

tradisi HIGHLANDERS...kalah 1st game...betul ke?  ^^
si "gelabah biawak" baru nak panas badan kot...kan2?
team lelaki mungkin kurang "luck"...sangkut dalam grouping lagi..
tapi, even kalah...mereka lah penyokong hebat, penyalur semangat, pemberi nasihat dan ada juga sebagai pemerhati setia sepanjang gurlz' game..
sesudah berhujan berpanas...dipaksa terus gagah dan gigih mengejar pingat...
finally, gurlz team dapat ape yang di hajat..
..:: 3rd place for MASUM 2012 ::..

congrats HIGHLANDERS...!!
great victory 4 de final yr' players...
moments to be cherished n remembered~



gurlz game..

boy's game..

we r ol in diz 2gether~  ^^


the other winners..!!

2 comments:

Anonymous said...

Which team g0t the 1st place? Btw, congrats for ur team.. :-)

budAk kEcik said...

thanx! :)
4 man, upsi 1st..then uM, uItm..
woman' team.. Uitm..uPsi...usM... :)